Blik op

Via deze website wil ik u graag op regelmatige basis informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken in de uitvaartbranche. Dit onder de noemer; een blik op…  

Ik neem je mee mijn leven door…

Het was een echte heer; keurig verzorgd, lief, goud eerlijk en welbespraakt. Toen we rondom de tafel zaten omdat zijn liefste met haar laatste uren of dagen bezig was kostte het hem moeite om zijn emoties de baas te blijven. Hij ontmoette haar na zijn scheiding en mede doordat hij bij de Marine werkte zagen ze de hele wereld samen. Ze woonden jarenlang in Amerika en sinds zijn pensioen genoten ze van hun leven samen. En dat waren ze graag blijven doen maar de vasculaire dementie sloeg bij haar toe als een dief in de nacht en tegen de tijd dat hij in de gaten had wat er met haar aan de hand was en de officiële diagnose gesteld werd duurde het niet lang meer voor ze haar intrek moest nemen in een zorginstelling. Hij was zelf ook niet meer de jongste en de onrustige nachten sloopten hen beide. Het was voor haar ook niet meer veilig thuis. De dag na onze eerste kennismaking overleed ze al. Haar lieve man gebroken achterlatend. Het raakte me om hem zo te zien, een stoere man, welke vol trots en in tranen vertelde over wat voor hem de knapste en liefste vrouw ter wereld was. Op de dag van het afscheid had hij er de kracht niet voor om nog iets tegen haar te zeggen en dus deed ik dat voor hem met de volgende tekst:

Ik neem je mee mijn leven door

waar ik ook ga of sta

wat ik ook voel of in woorden ook bedoel

ik neem je mee mijn leven door. 

Ik neem je mee mijn leven door

zelfs door de ergste kou 

want het leven is zo stil, zo leeg,

zo intens eenzaam zonder jou.

Ik neem je mee mijn leven door 

al kan ik je niet meer zien.

Ik neem je mee mijn leven door

zodat ik je nog wel voel misschien.

Ik neem je mee mijn leven door,

ik ben niets hier zonder jou.

Ik neem je mee mijn leven door

omdat ik zielsveel van je hou.

Ik neem je mee mijn leven door,

nee zelfs jouw dood voorkomt dat niet.

Ik neem je mee mijn leven door

ook in mijn tranen van verdriet.

Ik neem je mee mijn leven door

ook als voor mij dat leven gaat.

Ik neem je mee mijn dood ook in 

totdat jij weer voor me staat. 

Dan nemen wij elkaar weer mee,

een heel nieuw leven in.

Intens verweven met elkaar,

samen weer een nieuw begin. 

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt… 

You might be interested in …