Blik op

Via deze website wil ik u graag op regelmatige basis informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken in de uitvaartbranche. Dit onder de noemer; een blik op…  

Blik op.. Dochter zonder vader

Dochter zonder vader

Vanavond tussen 18.00 en 18.30 uur is het zo ver; dan ben ik langer een dochter zonder vader dan een dochter met vader. Ik was 18 toen ik je verloor, inmiddels ben ik 36. Ik heb de afgelopen jaren vele levens lessen geleerd, en ik leer nog elke dag, maar soms vraag ik me af hoe ik deze lessen geleerd had als jij er nog was geweest. Wat had ik mijn grote liefde graag aan je voorgesteld, al had je hem ongetwijfeld met een slagersmes achterna gezeten want ik was en bleef, zelfs met 1 meter 85, je kleine meid. Wat heb ik je gemist op mijn bruiloft. Ik had je willen zien als opa van mijn kinderen; je vierde kleinzoon en je eerste kleindochter. Mijn diploma uitreiking, de dag dat ik in jullie huis ging wonen met mijn gezin, je was er lijfelijk niet bij. Ik probeer mijn leven te leven met jouw normen en waarden en probeer te voldoen aan jouw standaard en de toekomst te krijgen die jij voor mij voor ogen had door hard te werken en me met ziel en zaligheid in te zetten voor dat wat ik voor mensen kan betekenen, zowel zakelijk als privé. Al moet ik zeggen dat ik de slagroom na een etentje bij ons thuis niet op de tafel spuit zoals jij dat deed terwijl je gasten zeiden dat ze toch echt genoeg gehad hadden. Ik ben dankbaar dat de dalen in ons leven je bespaart zijn gebleven. Maar wat mis ik je elke dag; mijn hoofd op jouw dikke buik om me te troosten, je liefde, je raad, je zorgzaamheid en warmte. Ja, zelfs mis ik soms je nukken en de beperkingen die je me oplegde. Niemand is immers perfect. Jij bent mijn vader, voor sommigen kon je gecompliceerd zijn, maar je was mijn anker, mijn rots, mijn voorbeeld. Soms vraag ik me af hoe mijn leven gelopen was als je niet zo vroeg was overleden. En ja, ik weet dat je trots op me bent en dat ben ik zelf ook, op mezelf en op jou en mama. Want dankzij jullie ben ik wie ik nu ben maar diep van binnen zit nog steeds dat kleine meisje dat zo graag nog jullie kind zou willen zijn al blijf ik dat op afstand natuurlijk altijd. Vandaag denk ik wat meer aan jullie dan op andere dagen, met een lach en een traan. In dankbare herinnering. 18 jaar verstreken. Geef mam een knuffel van me.

You might be interested in …