Blik op

Via deze website wil ik u graag op regelmatige basis informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken in de uitvaartbranche. Dit onder de noemer; een blik op…  

Blik op… Bingo

Afgelopen week mocht ik de dienstinvulling verzorgen voor een lieve echtgenote, zorgzame moeder, trotse oma én gepassioneerd bingo speelster.
Haar levensverhaal vertelde ik door het bingospel te vergelijken met het leven en dat levensverhaal introduceerde ik met onderstaande tekst.

“Eigenlijk is het leven net als een bingo spel. Je weet nooit precies welke nummers er uit de bingomolen komen en welke kansen je hebt om te winnen. In het leven weet je ook nooit van tevoren wat er op je pad komt. Soms krijg je onverwachte kansen of zijn er gebeurtenissen die je leven kunnen veranderen. Bovendien is het leven vaak een spel van kans en toeval, net als bij het bingospel. Zit het je mee dan vallen de nummers die je nodig hebt en val je in de prijzen. Zit het je tegen dan blijf je met lege handen achter. Je kunt bij beiden je best doen en strategieën bedenken maar uiteindelijk ben je afhankelijk van de willekeurige gebeurtenissen die je overkomen en beslissingen die je moet nemen.
Kortom, het leven is als een bingo spel. Gevuld met onzekerheid, verrassingen en kansen. Het is aan jou om ermee om te gaan en het beste uit de kaarten die je hebt gekregen te halen.”

En natuurlijk stond er een kleine bingo molen op een zuiltje voor haar kist. De afgelopen periode heb ik meerdere levensverhalen mogen schrijven aan de hand van de hobby van de overledene. Zo was er eerder al schaken en dammen. Inzoomen op hobby’s, karaktereigenschappen of kenmerkende uitspraken van iemand kan een afscheid heel persoonlijk maken en dat is nu precies wat ik je wil bieden. Een passend afscheid voor jouw dierbare. Liefde houdt niet op waar het leven eindigt..

You might be interested in …