Blik op

Via deze website wil ik u graag op regelmatige basis informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken in de uitvaartbranche. Dit onder de noemer; een blik op…  

Blik op… Stiefvader

Officieel was het niet zijn vader. En tijdens zijn pubertijd had hij er alles aan gedaan om de goede man van hem af te slaan. Hij bleek echter een doorzetter. Ze hadden ook alleen elkaar eigenlijk. Hij was enigs kind en zijn vader overleed toen hij net 6 jaar was. Toen hij 9 was ontmoette zijn moeder de man die uiteindelijk zijn stiefvader zou worden. In het begin zat hij niet op hem te wachten, zijn moeder en hij redde het immers prima. Door de toewijding die de man toonde veranderde dat snel, en er was geen voetbal wedstrijd waarbij zijn stiefvader niet langs de lijn stond. Zijn moeder werd ziek toen hij 14 was. Ze overleed na een kortdurend maar heftig ziekbed. Zijn stiefvader had hem toen zijn moeder nog leefde geadopteerd, dat maakte dat ze nu samen konden blijven. In de pubertijd werd het zoals gezegd moeilijker en duldde hij amper bemoeienis van de man die het zo goed met hem voorhad. Gelukkig kwam hij tot inkeer en waren ze al snel nog hechter dan ooit. Hij werd volwassen, kreeg een vrouw, kinderen en alles wat daarbij hoort. In zijn werk was hij succesvol en hoe druk hij het ook had er was altijd tijd voor de man die hij altijd dankbaar zou zijn. Het deed hem goed om te zien hoe zijn stiefvader genoot van zijn gezin. Zijn kinderen hadden een fantastisch lieve opa aan hem. Onlangs belde hij zijn stiefvader op maar kreeg geen gehoor. Je begrijpt wat er aan de hand was. Op het gedachteniskaartje stond:
Een liefdesband kan net zo belangrijk zijn als een bloedband, belangrijker nog soms. Onzelfzuchtig heb je je hart voor mij geopend. Het had zo anders met me kunnen aflopen maar dankzij jou ben ik wie ik nu ben en daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn. Lieve pap, bedankt voor alles.
Liefde houdt niet op waar het leven eindigt…

You might be interested in …