Blik op

Via deze website wil ik u graag op regelmatige basis informeren over de mogelijkheden en de gang van zaken in de uitvaartbranche. Dit onder de noemer; een blik op…  

Blik op… Verscheurt gezin

Ik zag het verdriet in uw ogen toen de deur van het uitvaartcentrum open ging en u haar eindelijk weer zag na jaren van geen contact. U had me vertelt dat het contact jaren geleden, tot uw grote verdriet, verbroken was. Toen u haar dochter, uw kleindochter, zag spatte u bijna uiteen van trots maar contact leggen met één van beide lukte niet. Het leek alsof iets u tegenhield en u daar tegelijkertijd tegen aan het vechten was. Of was u met uw hoofd toch gewoon bij het aanstaande afscheid van uw vrouw?

Ik zag het verdriet in je ogen, na jaren weer herenigd worden met je vader. Ik meende te zien hoe je hem eigenlijk wilde troosten maar iets in je hield je tegen. Het leek alsof je gedachten afdwaalde en je daar ter plekke terug ging in de tijd. Waar dacht je aan? Aan hoe het was toen jullie nog door één deur konden of aan hoe jullie relatie om wat voorn reden dan ook stuk gelopen is? Of was je met je hoofd toch gewoon bij het aanstaande afscheid van je geliefde moeder? Ik probeerde te zorgen dat je in alle rust en in alle privacy je moment van afscheid nemen zou krijgen. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat dat gelukt is.

Ik voelde de ongemakkelijkheid bij jullie beide.
Ik ken jullie verhaal niet maar dat hoeft ook niet. Hebben jullie zelf een idee hoe het zo ver gekomen is? Één ding staat vast; jullie hebben allebei je eigen verhaal, opgetekend door je eigen gevoel in combinatie met je verstand, je referentiekader en je eigen rugzak. En daar heb ik geen mening over.

Voor mij is belangrijk dat jullie hopelijk beide op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van degene die jullie altijd zal blijven verbinden. Zodat je straks, als de tijd de wond wat heeft geheeld, verder kunt. Wat mij betreft met elkaar maar daar heb je elkaar voor nodig.

Lieve meneer, ik gun het u zo dat u weer een band krijgt met hen die u zo gemist heeft de laatste jaren. Misschien is dat ook wel de laatste wens van uw zo geliefde echtgenote.

Lieve dochter, ik hoop dat je toch op een goede manier afscheid hebt kunnen nemen van je moeder en wie weet wat de toekomst brengt. Ik gun jullie zoveel meer.

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt.

You might be interested in …