Verzekering

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten ben je altijd vrij om zelf te kiezen met welke uitvaartverzorger je wilt samen werken. Je hoeft hiervoor geen contact op te nemen met de verzekeraar maar kunt rechtstreeks contact opnemen met de uitvaartverzorger van je keuze. Hij/zij zorgt ervoor dat je verzekeraar op de hoogte wordt gesteld en dat het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd. Meestal gebeurt dit doormiddel van een akte van cessie, een document welke wordt opgesteld door de uitvaartverzorger en wordt ondertekend door de nabestaande en de uitvaartverzorger. Op deze manier wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de uitvaartverzorger en krijg je als nabestaande een factuur voor het eventuele restbedrag. 

Uitvaartverzekeringen worden regelmatig overgenomen door andere verzekeraars. Iets wat, vooral bij oude polissen, tot onduidelijkheid kan leiden, want waar is de verzekering nu onder gebracht? Ik kijk graag met je mee. Hiervoor kun je ook een kijkje nemen op uitvaartverzekering.nl.

Zoals op deze site vermeld kost een uitvaart al gauw tussen de 6000 en 8000 euro, controleer daarom voor welk bedrag je bent verzekert en verzeker je indien nodig bij. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wil je liever dat ik je uitvaartpolis controleer? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.