Over Marie-José

Over mij

Geboren in Nijmegen, getogen in Groesbeek, als dochter in een ondernemersgezin. Ik ben getrouwd en trotse moeder van een zoon en dochter. De uitvaartbranche trok me al vroeg aan en sinds mijn 24e ben ik hierin werkzaam. Werken in de uitvaartbranche is mijn grote passie. Ik vind het enorm dankbaar en bijzonder dat ik mensen mag bijstaan in één van de moeilijkste periodes in hun leven. Ik denk dat doordat ik al relatief jong in aanraking ben gekomen met het overlijden van dierbaren ik me goed kan verplaatsen in het gevoel van nabestaanden en daarmee ook in het belang van een goed afscheid.

Goed kunnen terugkijken op het afscheid draagt bij aan een goed verloop van het rouwproces. Ik heb een open persoonlijkheid, ben spontaan en leg makkelijk contact. Ik vind het belangrijk om een afscheid in te vullen met een lach en een traan, zo is het leven immers ook. Een goede uitvaartverzorger is als een kameleon en sluit feilloos aan bij de familie welke ze begeleidt. Het is belangrijk om je prettig te voelen bij degene die je inhuurt om het afscheid van je dierbare te organiseren en begeleiden, het is een intieme periode in je leven en afscheid nemen kun je maar één keer doen en dan moet het gewoon goed zijn. Wanneer je een klik hebt met degene die je begeleidt voel je je bij diegene op je gemak, praat het makkelijker en kom je tot een persoonlijkere invulling van het afscheid. 

Ik ben gecertificeerd uitvaartverzorger wat betekent dat ik de opleiding tot uitvaartverzorgster succesvol heb afgerond en me regelmatig laat bijscholen. 

Mijn belofte aan jou

Wanneer je voor mij kiest als uitvaartverzorger en/of spreker zet ik alles op alles om het afscheid van je dierbare in te vullen zoals jij dat wenst. Passend bij jou én bij je dierbare overledene. Door mij te vragen om je te begeleiden kies je voor een persoonlijke benadering. Ik heb een kleinschalige organisatie waardoor ik alle tijd heb, en neem, om jou te begeleiden. Samen organiseren we, stap voor stap, het afscheid dat jij voor ogen hebt. Ik doe suggesties en geef je keuzes, jij geeft aan hoe je het wilt hebben. Twijfel je over een keuze of wil je toch iets veranderen, geen probleem, alles om jouw dierbare het afscheid te geven dat hij/zij verdient. Wil je liever dingen zelf doen en heb je minder begeleiding nodig? Ook dat is mogelijk, dan kijk ik vanaf de zijlijn mee of er niets wordt vergeten en leg ik je, indien nodig, alles uit wat je moet weten om zelf dingen te kunnen organiseren.

Mijn belofte aan jou is dus eigenlijk simpel, een waardig afscheid van jouw dierbare waarbij er alle tijd en ruimte is om het op jouw manier te doen, passend bij je dierbare.

“Mijn belofte aan jou is dus eigenlijk simpel, een waardig afscheid van jouw dierbare waarbij er alle tijd en ruimte is om het op jouw manier te doen, passend bij je dierbare.”

Marie-José Peters-Boerman