Chantal Schriever

Mijn naam is Chantal Schriever, ik ben woonachtig in Nijmegen en de trotse moeder van een dochter en een zoon.

Na 32 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik een aantal jaar geleden besloten om mijn hart te volgen en te gaan werken in de uitvaartbranche. Dit leek me erg waardevol, bijzonder en mooi.

Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en het geeft me energie als ik merk dat ik het verschil kan maken bij families die hun dierbare zijn verloren. Ik ben begonnen als uitvaartverzorger en merkte gaandeweg dat ik daarnaast veel voldoening haal uit het schrijven van een levensverhaal. Het is mooi om met passende teksten een toevoeging aan de afscheidsdienst te kunnen zijn. Inmiddels ben ik dan ook, naast uitvaartverzorger, ritueel begeleider en help ik families met het invullen van de afscheidsdienst. Desgewenst spreek ik tijdens de dienst en zoek ik samen met de families naar mooie rituelen die bij hen en hun dierbare passen. De dankbaarheid en waardering welke de families na de uitvaart uitspreken zijn voor mij de kroon op mijn werk en bevestigen dat ik mijn taak dan heb volbracht; het verschil maken en zorgen dat de afscheidsdienst een mooie herinnering wordt aan hun geliefde dierbare. Afscheid nemen kun je immers maar één keer. 

Het samenwerken met Marie-José en haar team brengt me positiviteit en inspiratie. Samen zetten we echt alles op alles om er een onvergetelijk en persoonlijk afscheid van te maken en eer te doen aan het leven van de overledene. Liefde houdt immers niet op wanneer het leven eindigt.